Corona met perspectief.

Corona met perspectief.

Met Leo zoom ik wekelijks. Meestal vroeg. Ik gebruik Teams, Meet, what`s app en faceTime. Ik administreer daarom met wie ik op welke wijze communiceer. Leo zoomt. Hij werkt thuis. Somber vertelt hij dat het niet zo goed gaat. Zijn zoons van 4 en 6 moeten de hele dag bezig worden gehouden. Zijn vrouw werkt ook thuis en wil ook steeds aandacht. Hij mot dan steeds wat. De eettafel is hun bureau. Ik kan me niet concentreren. Ik zit de hele dag achter de laptop en het schiet niet op. Het lekkerste werk ik van 10.00 ´s avonds tot 01.00 `s nachts. Dan is het stil. Waar ben je nu ? vraag ik, het oogt rustig. Op het kleine kantoor zegt Leo. Gelukkig. Hij geeft geen virtuele tour.
Leo vecht met zichzelf. Fris gewassen, geschoren, overhemdje aan begonnen we 4 weken geleden met zoomen. Nu zit hij in gekreukeld T-shirt en oogt niet gewassen. Aan de dons op zijn gezicht concludeer ik dat het scheerapparaat stuk is. Aan het bollere hoofd merk ik op dat de Corona calorieën aan-dikken.
De directeur vertelde gisteren dat onze gesprekken stoppen zegt Leo. Tot Oktober. Dan zien we wel zei hij. Resultaat is slecht en er is weinig perspectief. Leo is de eerste niet. De afgelopen weken reageerden er meer zo. Coaching en training zijn directe besparingen. Tuurlijk, ik snap het ook zeg ik. Mijn baas ziet er geen gat meer in zegt Leo.
Hoe moet dat nou vraagt hij me. Ik ben er als je me nodig hebt zeg ik dat hoort bij de relatie. We komen er uit zeg ik om gerust te stellen. Ja jij hoeft je natuurlijk  geen zorgen te maken zegt Leo opeens op andere toon. Want ? Ik ben verbaasd. Voor jou straks werk zat met die mensen die last hebben van Corona. De Corona blues noem jij dat toch ? Bore-out, Burn-Out of depressief weet ik hoe jullie coaches dat noemen, die moeten allemaal geholpen worden. Bij jou loopt het weer lekker door. Jij hebt perspectief. Ik niet. Dat moet ik eerst nog zien roep ik nog steeds verbaasd kijkend naar het boze gezicht van Leo. Hij reageert dan af maar deze zag ik even niet aankomen.
We zoomen verder en de rest van onze sessie is gericht met Leo een dagelijks schema te plannen. Op tijd opstaan, gezonder eten, werken maar bovenal bewegen. Niet de hele dag achter je computer of TV hangen maar bewegen. Ga wandelen, hollen of fietsen zeg ik. Elke dag drie kwartier, het helpt. Bovendien, het is prachtig weer en er is veel te zien. Je zal het zien als je het door hebt ? Er is voldoende perspectief voor iedereen. Ook voor jou. Denk positief.
Ik stap de woonkamer in voor mijn Nespresso als mijn vrouw op haar zij liggend, één been in de lucht houdt. Haar dagelijkse oefeningen ! Dan daarna een paar een uur wandelen. Meestal met vriendinnen. Dagelijkse discipline. Goed voor je, kreunt ze tussen de krachtinspanningen door. Moet jij ook gaan doen. Vanaf 8 uur `s ochtend hoor ik je al weken elke dag bellen, hang je achter je computer en je drinkt liters koffie man. Niet goed. Beweeg ! Ga hollen of fietsen al is het maar 45 minuten. Mijn liefhebbende coachende echtgenote is niet alleen lenig en fit, maar kan sinds de Corona ook alles weer heel goed horen.